Welkom op de site van de Rietslenke

Op deze site vindt U alle informatie over de Rietslenke. Wij houden geen open dag, maar als U interesse heeft in onze school, dan kunt U vrijblijvend contact opnemen met de directeur, Hetty Nijenhuis. U krijgt dan een persoonlijk gesprek en een rondleiding door de school.

Hier vindt u de leerlingaantallen per groep . En hier gaat u direct naar het aanmeldingsformulier . Scrollen kan met de pijltjes aan de rechterkant.

2 september: nieuwste informatiekalender online

De informatiekalender voor 2014-2015 is zojuist op de website gezet. U kunt deze vinden door te kijken bij informatie -> plannen of bekijk hem gelijk door hier te klikken.

1 september: werkweek groep 7!

En hij zit er weer op! 3 fantastische dagen in Losser met mooie excursies en een boel gezelligheid hebben ervoor gezorgd dat de werkweek weer goed verlopen is. Het weer zat mee en we hebben allerlei leuke dingen gedaan; zoals een bezoek aan het techniekmuseum, de sterrenwacht en de Burg Bentheim. We hebben zelfs een gevaarlijke python vastgehouden en Holland's got Talent georganiseerd! Afijn; hier zijn vast wat foto's voordat het filmpje klaar is!

20 augustus: schooljaar afgetrapt!

Zo, en inmiddels zijn we alweer een paar dagen onderweg. Nieuwe klas opgezocht, ons plekje gevonden en alweer een beetje kennis gemaakt met de nieuwe juffrouw of meneer. Ook hebben we een aantal nieuwe gezichten om aan te wennen. Ook hier willen we even een warm welkom heten aan juf Els, juf Jessica, meneer Luuk en natuurlijk juf Hetty. Ook aan alle mensen waar we vorig jaar al een paar keer kennis mee mochten maken. We hopen dat we er met zijn allen weer een fantastisch schooljaar van gaan maken!

26 juni: afscheid meneer Chris

Helaas is het dan zover! Afscheid nemen van een super toffe directeur. Samen met meneer Chris hebben we de lipdub gekeken. Meneer Chris het ga je goed in Enter, we zullen je gaan missen. Voor een paar foto's klik hier. Vergeet ook niet de lipdub te bekijken.

26 juni: Lipdub online!

Vandaag kon hij dan eindelijk online; de fantastische lipdub die alle kinderen van de school gemaakt hebben voor meneer Chris als afscheidscadeau. Vandaag is hij officieel overhandigd en heeft meneer Chris hem gezien. Dat betekent dat hij vanaf nu door iedereen gezien mag worden, en uiteraard is hij te vinden bij de filmpjes ! Veel plezier!

18 juni: groep 5 uitstapje met Bello

De kinderen van groep 5 zijn met Bello naar het natuurdiorama de Holterberg geweest! Goed weer en een leuk gezelschap maakten het uitje tot een groot succes. ook hier zijn wat foto's van!

4-5-6 juni: kamp groep 8

Daar zijn ze dan! de foto's van het kamp. Ja, ook het kamp van groep 8 is helaas alweer ten einde. Gelukkig kunnen we terug kijken op 3 super gezellige dagen waarbij de weergoden ons toch wel goed gezind bleken. En nu op naar het VO!

20 mei: Groepsviering gr2m

De groepsviering van groep 2 M is weer voorbij. De kinderen hebben er een waar spektakel van gemaakt. Uiteraard zijn hier een paar kiekjes te bewonderen!

13 mei: Kasteel Nijenhuis

Dit jaar hebben de groepen 2 weer een super uitstapje gemaakt naar Kasteel Nijenhuis. Als echte ridders en prinsessen werd het kasteel en alle mooie kunstwerken in de tuin eens goed bewonderd. Benieuwd hoe dat er uit gezien heeft? klik dan hier .

10 mei/13 mei

Op 10 mei was er groot feest! Juf Dianne en Ellen zijn 100 jaar geworden! Gelukkig niet afzonderlijk, maar allebei 50. Daar moest natuurlijk wel voor gezongen worden!!

13 mei: Bewoners op bezoek!

Zoals u misschien nog wel weet, zijn de kinderen van groep 7 enige tijd geleden naar woonzorgcentrum de Parallel geweest om de oer-Hollandse kunst van het breien te leren. Vandaag zijn een aantal bewoners op bezoek geweest om de opgefleurde paal te bekijken. Voor de bewoners een heel uitje. Door de kinderen geheel voorzien van koffie en thee hebben ze het erg leuk gehad. De kinderen hebben ook nog even gezongen voor een mevrouw die gisteren haar (let wel!) twee-en-negen-tigste (!) verjaardag mocht vieren. Zodra de foto's beschikbaar zijn, vindt u ze hier .

16 april: nog meer goed nieuws!

Het gaat goed met de prijzen in de bovenbouw van de Rietslenke! Nadat de voetbaluitslagen al ontzettend goed uitvielen, werd ook bekend dat groep 8 winnaar is geworden van de jaarlijks BankBattle. De klas moest als snelste een code ontcijferen en deze invoeren via internet, en wat bleek..... ze waren (wederom) de snelste van alle scholen uit de gemeente. Dat werd met taart gevierd, aldus de foto's !

Ook is er onlangs iemand geweest om te vertellen over Urenco. Daarbij hebben de kinderen ook een heleboel proefjes gedaan. De foto's daarvan vindt u hier .

15 april: Meisjes groep 8 kampioen schoolvoetbal!

De meisjes van groep 8 zijn kampioen geworden tijdens het schoolvoetbal toernooi. In de voorrondes ging het al super goed. De finale avond hebben ze winnend afgesloten. Voor een aantal foto's klik hier.

10 april: groepsviering groep 5f.

Vandaag heeft groep 5f hun groepsviering gehouden. Er werd gedanst, getoverd en gesport. Voor de fot's klik hier.

2 april: nieuwe tegels op het schoolplein

Vanaf vandaag kunnen de kinderen weer genieten van het gehele schoolplein. Er liggen rondom de speeltoestellen nieuwe/veilige rubberen tegels. Voor foto's klik hier.

24 maart: workshop "Vet Oud"

Vandaag hebben de groepen 7 en 8 een workshop gehad over "Vet oud!" Van de oudste foto die ze vinden konden hebben ze een mooi kunstwerk gemaakt. Ze zullen tijdens de kijkavond te zien zijn, maar hier is alvast een voorproefje !

20 maart: groepsviering groep 7

Ook groep 7 heeft dit jaar de groepsviering er op zitten. op de verjaardag van meneer Bas hebben ze de tv-kantine nagespeeld met uitstapjes naar de lama's, flodder, VI en wie ben ik. Geniet nog even van de mooie foto's !

11 maart: techniekdag groep 8

Groep acht is in het kader van techniek bij de Sallandse weg- en waterbouw op bezoek geweest. Erg interessant en leerzaam allemaal! Daar zijn natuurlijk ook foto's van!

13 maart: groepsviering groep 1c

Vandaag heeft groep 1 van juf Clarisca een groepsviering gehouden over de boerderij en zijn dieren. Voor de foto's klik hier.

12 maart: CITO groep 8

Net als de voorgaande jaren hebben de kinderen van groep 8 ook dit jaar de citotoets weer bijzonder goed gemaakt. Het gemiddelde van de klas is wederom weer  veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Vijf kinderen hadden zelfs de maximale score. Een resultaat waar alle kinderen van groep 8 bijzonder trots op mogen zijn. Heel goed gedaan jongens en meiden! Top.

5 maart: groep 8 techniek

Vandaag heeft groep 8 een techniekmorgen gehad. Voor foto's klik hier.

3 maart: foto's Carnaval

De foto's van het carnavalsfeest zijn binnen! Omdat het er zo veel zijn, hebben we er een Picasa album van gemaakt. Klik hier om het in te zien! Ook staan er nog een aantal op de site, klik daarvoor hier.

19 februari: Groep 8 naar Heracles

Vandaag heeft groep 8 een rondleiding door het stadion van voetbalclub Heracles gehad. Voor de foto's klik hier.

13 februari: piratenmiddag groepen 3

Vandaag hebben de groepen 3 een piratenmiddag gehad. Dit na aanleiding van de taalmethode. Voor foto's van deze middag klik hier.

12 februari: Groep 5 en 6 workshop.

Vandaag hebben de leerlingen van groep 5 en 6 een workshop naar aanleiding van de voorstelling van maandag. Voor de foto's van groep 5 klik hier.  Voor de foto's van groep 6 klik hier.

11 februari: interview rtv oost

Vandaag zijn landelijk de CITO toetsen weer begonnen. Bij ons op school zijn vanmorgen een paar leerlingen van groep 8 hierover geinterviewd. Voor de foto's hier van klik hier. Inmiddels is ook het gehele interview te beluisteren op de website van RTV Oost. Klik hier voor het artikel. (Het audiofragment staat hier ook bij)

10 februari: Groep 5 en 6 naar het ZiNiN.

Vandaag zijn de groepen 5 en 6 naar het Zinin theater geweest. Ze hebben daar een leuke voorstelling gekeken. Woensdag hebben ze na aanleiding hiervan een workshop. Voor de foto's klik hier.

10 februari: Juf Agnes 50 jaar

Vandaag zijn we de dag al zingende begonnen. Juf Agnes vierde haar 50e verjaardag. Voor de foto's klik hier.

6 februari: Groepsviering groep 5L

Vandaag heeft groep 5L de groepsviering gehouden. Het ging over allemaal verschillende sporten. Zo kwamen voetbal, zwemmen, ritmische gym, atletiek en basketbal aan bod. De kinderen hebben het meeste zelf bedacht. Een groot compliment daarvoor! Voor de foto's klik hier.

4 februari: Breien op De Parallel!

De kinderen van groep 7 zijn vandaag naar woonzorgcentrum De Parallel geweest om te leren breien van de "echte pro's!" Onder leiding van bewoners werden de beginselen van het breien aangeleerd, wat nog een behoorlijk ingewikkelde hobby bleek. Gelukkig kregen de meeste kinderen de eerste stukjes op de pennen en gaan we volgende week nog eens laten zien hoe het gaat en krijgen we nog wat extra hulp. Klik hier voor de foto's.

02 februari: voorleeskampioen Indy in ZinIn!

Afgelopen zaterdag was de lokale voorleeswedstrijd in het ZinIn. Indy van den Brink mocht onze school vertegenwoordigen omdat ze enige tijd geleden de voorleeskampioen van school is geworden. Ze las een spannend stuk voor uit een Boek van Enid Blyton. Helaas moest ze de overwinning aan iemand anders laten, maar we zijn zeker trots op haar goede prestatie!

30 januari: gedichtenwedstrijd

Vandaag kwam dan eindelijk de uitslag van de gedichtenwedstrijd, georganiseerd door de gemeente Hellendoorn. Dit jaar zijn we weer in de prijzen gevallen. Naomi van Weert en Jason Rada en hebben Randy Kienhuis (de winnaar van vorig jaar) opgevolgd. Jason heeft de 1e prijs gewonnen met een nog nooit vertoonde maximale score van 50 punten. De wisselbeker hebben we dus weer mee terug naar school genomen. Volgende keer weer winnen en hij blijft van ons. Voor een aantal foto's klik hier.

30 januari: groepsviering groep 2DA

Vandaag heeft groep 2 van juf Dianne en juf Anne de groepsviering gehouden. Ze zijn op stap geweest naar Rusland. Dit om met het gastland van de Olympische Spelen kennis te maken. Voor de foto's klik hier.

22 januari - Voorleesontbijt

Zoals U allemaal weet zijn vandaag de nationale voorleesdagen vanmorgen van start gegaan met het nationale voorleesontbijt. Ook hier op school hebben de kinderen thuis een ontbijtje voor elkaar klaar gemaakt. In mooi versierde dozen werd ontbeten en eventueel alvast voorgelezen. Klik hier voor de foto's!

21 januari: Ingrid 50!

Onze bezige bij Ingrid Huis in 't Veld is vandaag 50 jaar geworden. Ook via deze weg willen wij haar feliciteren. Vanmorgen hebben we haar samen met alle kinderen toe gezongen. Voor een paar foto's klik hier.

20 januari: bezoek gr3 bieb

Vandaag zijn de leerlingen van groep 3 naar de bieb geweest. Voor foto's van dit bezoek klik hier.