Home
Actualiteiten
De School
Algemene informatie
Groep Nul Dribbel
Sport en Brede school
Sporten
--------------------------
Lekker-Fit
--------------------------
Toernooien
--------------------------
Sportfoto's
Medewerkers
Zorg op school
Nieuwsbrieven
Groepen
Links
Contact
Intern Westpunt
 
 
 Kalender  Fotoalbum
 
Home > Sport en Brede school
Even voorstellen
Ik ben Remco Alberts, sinds 2008 werkzaam als gymdocent op de PCB Westpunt. Sinds 2011 werk ik 3 dagen in de week als gymdocent en de overige dagen bedenk ik leuke projecten om kinderen aan het sporten te krijgen. Zelf heb ik vroeger ervaren hoe belangrijk sporten voor mij was. Het in beweging zijn, jezelf positief uitdagen om nieuwe dingen te leren, lekker spelen en plezier maken, energie opwekken door ergens energie in te steken, het sociale met teamgenoten, sportiviteit en respect richting scheidsrechters, tegenstanders, trainers en coaches. Al deze aspecten van het bewegen en sporten probeer ik over te brengen aan de leerlingen. Sporten en spelen doe je met elkaar en het liefst niet achter een (tv)scherm.

Daarnaast bied ik zoveel mogelijk sporten en spelen aan op verschillende niveaus zodat elk kind op zijn of haar manier een eigen sport kan vinden die hij/zij leuk vindt. Dit doe ik natuurlijk in de gymlessen onder schooltijd maar ook in het na-schoolse sporten en bij de toernooien.

In het schooljaar 2013/2014 is er met een groep enthousiaste ouders een sportgroep opgericht. Zij helpen bij het organiseren en begeleiden van alle sporttoernooien.
De samenwerking met ouders is van grote waarde voor onze school en onmisbaar voor de organisatie van zoveel evenementen. Gezien de toernooien allemaal op woensdagen vallen, een dag dat ik niet voor de PCB Westpunt werk, is voor mij ook een uitdaging om altijd aanwezig te zijn.
De sportgroep van ouders zijn erg enthousiast met het organiseren van de toernooien en hierdoor hebben aan meer toernooien meegdaan dan ooit tevoren!

In de sportgroep zitten de volgende ouders: Chrisnelma MacDonald, Chantal Kurvink (we zoeken enthousiaste ouders)

Wij staan altijd open voor leuke suggesties en meedenkende ouders. Daarnaast zijn wij ook altijd opzoek naar ouders/verzorgers die leerlingen kunnen begeleiden en coaches tijdens de sportevenementen. Ideen of interesse? Mail naar: alberts@pcbwestpunt.nl

Stagiaires schooljaar 2014/2015
Wij mogen in het schooljaar 3 stagiaires verwelkomen in de gymlessen.
Op de maandag: Raphael, 3e jaars HALO student. Stageperiode van september tot februari
Op de dinsdag: Simone en Danique, 4e jaars PABO studenten. Stageperiode van september tot februari


Sportmobiel
06- 27143792
Alleen tijdens toernooien en bij nood bellen aub.


Informatie
Wij doen bijzonder veel aan een gezonder, leuker, socialer en sportiever klimaat binnen onze school. Graag lichten wij dit toe middels onze website en hopen wij u via dit medium informatie te verschaffen die nu van toepassing zijn maar ook in de toekomst.

PC Basisschool Westpunt heeft een vakleerkracht, Remco Alberts, in dienst die gezien de grootte van de school 3 dagen per week aanwezig mag zijn vanuit het project Lekker-Fit! Rotterdam. Dit betekent dat de leerlingen per week 3 beweegmomenten onder schooltijd hebben en daarna mogen sporten bij het na-schoolse aanbod.
Naast het verzorgen van de gymlessen en na-schoolse aanbod verzorgt onze gymdocent ook de zaken rondom de sporttoernooien en gezonde activiteiten binnen onze school. Mocht u vragen hebben over het sporten, gezonde levensstijl dan kunt u altijd mailen naar: alberts@pcbwestpunt.nl .

In deze sectie vindt u alle informatie over de clinics, trainingen, toernooien en andere sportieve en gezonde activiteiten die wij aanbieden.


De traktatie HELDEN van de Westpunt
Onze jarige leerlingen zijn weer creatief en gezond bezig geweest. Wat een helden!

Deze mooie creaties zijn te vinden in de Traktatiemap die in elke klas ligt.
De foto's van deze helden hangen in de DOP om nog eens goed bezichtigd te worden.


Ouderbijeenkomsten
sdadsa